Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2010

mari tutup tahun ini ::

semalam sambil basuh pinggan,
saya tedengar kata2 yg menarik dari seorang ustaz di radio..

" sesungguhnya hadapi la hidup ini dengan penuh ceria dan bersemangat, ibarat NIKE dan ADIDAS.. just do it dan nothing impossible..."

p/s- so cool n i like !!

~ttw ^^

p/s- pretty stuff won't last long ::

update pantas: edisi~owh no! aku diperhati??

"murni, kau tu pegi tasik petang2 leklok.. ntah2 ade yg dok perhatikan kau.." itu pesanan seorang teman kepada aku, walaupun jauh, masih tetap risaukan aku.. terima kasih ^^ aku sambut pesanan tu dengan senyuman, tapi actualy ade rs takut jugak.. huhu.. so ptg semalam aku ambik jalan lain, tgh dok jalan tetiba tali kasut tercabut pulak, so aku duduk sekejap dkt playground depan umah... suddenly... mereka : eh, ni akak kite jumpa kat taman tasik semalam kan? mereka : a'ah la.. aku : haa?? adik perasan akak ker semalam? mereka : a'ah, kat taman, yg dekat byk bunga tu.. aku : huhu.. hari ni adik2 x pergi ker? mereka : x pergi, hari ni kitaorg main kat cni jer.. aku : main ape ni? main kejar2 eh?? mereka: main-main kejar hantu.. aku : owh.. ok, sape jadi hantu? mereka : sharizman! aku : huhu.. ok, menarik... emm k la, akak pegi dulu eh.. mereka : ok.. babai kakak.. aku : orait.. babai.. p/s- nampaknye aku memg diperhatikan, by a bunch of kids.. ^^

masih bernafas dgn udara-Nya ::

aku just nak share perbualan aku dgn abg aku semalam~

abg: dik, ko jgn asyik kerja jer.. kena pk jugak nak cari suami
aku: insyaAllah da sampai jodoh ade la nanti tu..

abg: jodoh x datang sendiri, ko kena berusaha jugak dik,
xkan xde lelaki ajak keluar? kau ni jual mahal sgt.
aku : bg adik, lelaki yg yang sewenang2nya ajak perempuan keluar, bukan
seorang lelaki yang baek. seorang lelaki yang betul2 nak jadikan wanita
tu isteri die xkan menjatuhkan maruah wanita tu dengan mengheret
die ke hulur-hilir.

abg : kau x boleh kolot sgt, kadang2 lelaki tu memg baek, cuma die terbawa2
dengan gaya hidup sekarang. mana la nak ade dah orang bercinta lepas
kahwin sekarang dik..

~aku hanya tersenyum dan ubah topik perbualn

p/s-masih byk yg ingin aku terangkan kepada abg, prinsip aku dan pesan tuhan..
aku mengalah bukan bermakna aku setuju,
tapi kerana aku menghormati kepelbagaian pemikiran manusia...
aku masih akan tetap di situ,
masih akan tetap terus percaya serta yakin tanpa ragu,
kerana aku masih bernafas …